Rusija

Nemačka

Norveska

madjarska.jpg

Vi ste na stranici: Home › O Herceg Novom i Igalu › Više o Herceg Novom i Igalu

Više o Herceg Novom i Igalu


HERCEG-NOVI 

HNNa samom ulazu u Boku Kotorsku, jedan od najlepših zaliva sveta, smestio se drevni primorski grad - Herceg Novi. Podneblje Boke Kotorske odlikuje izuzetno blaga, mediteranska klima, sa dugim, suvim i toplim letom i blagom zimom. Herceg Novi ima visoku prosečnu godišnju temperaturu koja iznosi 16c ,i prosečno godišnje 200 sunčanih dana. U letnjem periodu, tokom juna, jula i avgusta, grad ima prosečno 10,7 sunčanih sati.  Ovaj prelepi grad poseduje svoj specifični biljni potencijal u kojem su zastupljene egzotične vrste poput, mimoze, agave, cikasa, magnolije, eukaliptusa...  U Starom gradu je očuvana atmosfera davnih vremena. Tu su i čuvene kule koje datiraju iz vremena trurske vlasti. Kula Forte –mare u kojoj je diskoteka, i Kanli – kula u kojoj se tokom celog leta odvijaju mnogobrojni kulturni događaji, od muzičkog festivala “Sunčane skale” do poznatog  međunarodnog filmskog festivala, zatim Gitar –fest, i brojna gostovanja estradnih i dramskih umetnika.

Herceg-Novi je jedinstven i po čuvenom šetalištu “Pet Danica” koje dužinom od 15 kilometara  vijuga iznad plaža, rive, plivališta i brojnih kafića, sa neponovljivim pogledom na ulaz u bokokotorski zaliv.


IGALO

Igalo je mali gradić u opštini Herceg Novi u Crnoj Gori. Geografski položaj i začuđujuća ljepota prirode čine Igalo i Herceg Novi najatraktivnijim turističkim lokacijama na Jadranskoj obali Crne Gore.

Igalo je poznato kao turističko mjesto, a zahvaljujući ljekovitom - morskom mulju sa Blatne plaže - ili kako je još nazivaju Stara banja, centar je zdravstvenog turizma Crne Gore. Stoga se ovde nalazi i čuveno banjsko lečilište zdravstveno –mediterasnki Centar Igalo, “DR Simo Milošević” gde se pruža vrhunska medicinska rehabilitacija.

HNIgalo se prostire na ravnom terenu, more je ovde plitko,  stoga je uvek za nekoliko stepeni toplije, i posebno je povoljno za decu. Pošto se pruža mogućnost šetanja kroz more preporučuje se osobama sa zdravstvenim smetnjama, poput obolelih vena, reume i slično.